Makaslar

21-07-2020 13:00
Makaslar

Makaslar

Günlük hayatta kullandığımız ve birden çok işlevi olan makasların kullanımı çok eski zamanlara dayanmaktadır. Önceleri küçük kağıt ve benzeri basit kesimler için kullanılan makaslar zamanla hayatın daha çok merkezine yerleşmiş ve hatta 15. Ve 16 yüz yılda bir sanat dalı olarak en yüksek seviyeye çıkmıştır. Çeşitli materyalleri kesmeye yarayan makaslar kullanım alanlarına ve işlevlerine göre farklı anlamlara ve sınıflara ayrılmıştır. Kelime anlamı olarak makas; Bir eksen çevresinde dönebilecek biçimde çapraz eklemlenmiş, birbirine bakan yüzleri keskin iki çelik lamadan oluşmuş, arasına yerleştirilen herhangi bir şeyi kesmeye yarayan araç, Ya da Kumaş, kağıt, bez, saç, sac, PVC , demir gibi maddeleri kesmek için kullanılan, perçinli bir eksen ile ortadan birbirine eklenen, kestirmek için biri diğerine yaklaştırılan, iki çelik bıçak parçası anlamlarına gelmektedir.

Makas, çok eski zamanlardan beri kullanılmaktadır. Lambanın bulunmadığı, mumların aydınlatmada kullanıldığı devirlerde, yanan mum fitillerini kesip temizlemek için, mum şamdanlarının yanında üst kısımlarında kutu şeklinde hazneleri bulunan makaslar mevcuttu. Uzun zamandan beri kullanılan makaslar önceki yılları gibi bu dönemlerde de ne kadar hafif olursa o kadar değerli olması bunun yanında makasın yapımında kullanılan çelik cinsi de önemini korumuştur.

Makasların yapılış ve kullanılış şekillerine göre çeşitleri ve biçimleri vardır: Kullanılmaları da değişiktir: Teneke, ince kağıt, saç, kumaş, bez gibi maddeleri kesmek için kullanılan makaslar tek elle kullanılır. Bahçıvanların otları ve buna benzer ağaçları aynı boyda kesmek için kullandıkları ağaç saplı makaslar ile, kalın saç levhaları, demir ve madeni telleri kesmede kullanılan makaslar, çift elle kullanılır. Bunlardan başka kartonculuk, ciltçilik ve konfeksiyonculukta büyük topları kesmek için kullanılan makaslar ise tezgah üzerinde oturtulmuş bir şekilde otomatik olarak kullanılır.

Kullanılan başlıca makas çeşitleri: Kağıt makası, terzi makası, bahçe makası, çit makası, bahçıvan makası, dal makası, dikiş makası, teneke makası, biçki makası, demir kesme makası vb.

Bahçe Budama Makası

İlk baharın gelmesiyle yeniden yeşillenmeye hazırlanan bahçenizi elden geçirmek ve yaza hazırlamak bu dönemde stres attıran ve mutlu eden düzenledikçe zevk aldığınız en kolay işler arasında sayılabilir. Tabi bunun için ihtiyacınız olan ana malzemeye Budama makasına sahip olmalısınız. Keskin ve kolay kullanımı yapısıyla sizi zorlamayacak rahatça kullanabileceğiniz bir budama makası budama işlemi için işinizi görecektir. Bağ veya bahçelerde ağaçların budanması ağaçlara birçok yönden fayda sağlamaktadır. Bağ budama bıçağı veya ağaç budama makası kullanılarak yapılan budama işlemi ile meyve ağaçlarının kısa sürede ürün vermesi, ağacın güneş ışığından iyi bir şekilde faydalanması ve ağaçta meyve veriminin arttırılması amaçlanmaktadır. Ayrıca, kolay hasat yapılması, ağaç büyüklüğü ve dalların sıklığının ayarlanması gibi faydaları da bulunmaktadır.

Bahçe budama makası ağaç dallarını istediğiniz noktadan kolayca kesmenize yardımcı olacaktır. Ayrıca makaslar ergonomik tasarımları sayesinde uzun süreli çalışmalarda bile ellerinizi acıtmayacak. Farklı boyutlardaki makaslar sayesinde ince dalları kolayca kesebilirsiniz.

ÜRÜNE GİTMEK İÇİN GÖRSELİ TIKLA!

FISKARS UPX82
Yüksek Dal Budama Makası 
 
İZELTAŞ 6710270230
Budama Bağ Makası Lüks 230 mm
FISKARS P90
Profesyonel Budama Makası 

 

Bahçe Budama Makası Çeşitleri

Bahçe budama makası çeşitleri farklı kullanım amacına uygun olarak tasarlanmış birbirinden farklı modeller mevcuttur. Uzun saplı yüksek dal makasları sayesinde uzaktaki dallara kolayca ulaşabilmeniz için özel olarak tasarlanmış bir yapıya sahiptir. Kalın dallara özel budama makasları sayesinde fazla güç harcamadan dalları kolayca kesebileceksiniz böylece ince dallar için budama makasından yararlanırken daha kalın dallar veya ana gövdeler için de budama makaslarını kullanabilirsiniz.

Plastik Boru kesme makasları

Modern dünyada, plastik boruları kesmek için tasarlanmış çeşitli materyaller bulunmaktadır. Bunlar arasında ana yer özel makasla doldurulur. Polipropilen boruları kesmek için tasarlanmış cihazlar iki ana tipe ayrılmıştır: giyotinler ve makaslar. Makas. Bu araç özel bir mandallı tasarıma sahiptir. Bıçak paslanmaz çeliği sertleştirmiştir. Bu makas, çapı 60 - 350 mm olan polipropilen boruları kolaylıkla kesebilir.

Metal plastikten boru kesmek için tasarlanmış tüm makasların birçok farklı özelliği vardır. Bu makasların tamamı birkaç elementten oluşan hemen hemen aynı tasarıma sahiptir. Neredeyse tamamında bulunan genel özelliklerini sıralayacak olursak;

·Paslanmaz çelik bıçak. Onun sayesinde yüksek kaliteli kesim elde edilir.

·Takımın elden çıkmamasını sağlamak için tasarlanmış kauçuk uçlu sap.

·Özel destekler. Tam olarak 90 derecelik bir açıda kesmeyi garanti ederler.

·Tırmık bıçak Tırtıklıdır, kesme işlemini daha kolay hale getirir.

·Gerektiğinde açılacak kenarları kontrol eden bir cihaz veya düğme.

·Kilit. Ürünün kapalı halde tutulması gereklidir.

ÜRÜNLERE GİTMEK İÇİN GÖRSELİ TIKLA!

 
İZELTAŞ
Mini Boru Kesici Bıçağı
İZELTAŞ
Plastik Boru Kesme Makası 42 mm
İZELTAŞ
Plastik Boru Kesme Makası Bıçağı 


 

Demir Kesme Makası

Kesme işlemleri için kullanılan makaslara eklenen ve işlevsel olan makaslar arasında yer alan bir makat türüdür. Genellikle metal ve demirleri kesmek için kullanılan çok amaçlı el aletleridir. Özel olarak tasarlanmış keskin bıçak yapıları ve el yormayan yumuşak sapları sayesinde demir kesme işlemlerini kolayca yapabileceksiniz.

ÜRÜNLERE GİTMEK İÇİN GÖRSELİ TIKLA!

 
İZELTAŞ 2350270018
Demir Kesme Makası 18'' Inch
İZELTAŞ 2350270136
Demir Kesme Makası Yedek Ağız Çene 36'' Inch 
İZELTAŞ
Tenekeci Makası 300 mm 


 

Makas Temizliği

Ağaç budama makası, PVC makası veya Sac makası gibi makas türlerini sık sık kullanıldığından üzerinde tozlanma ve kirlenmeler olacaktır. Bu nedenle ürünlerin belirli aralıklarla temizlenmesinde fayda var. Makaslar metal kısımlar içerdiğinden özenle temizlenmesi gerekir. Ürünleri temizlemeye başlamadan önce kullanma kılavuzunu okumanız ve temizlemeyle ilgili detaylar bulunup bulunmadığını kontrol etmeniz gerekir.

Genel olarak basit bir temizlik işlevine örnek verecek olursak makaslarınızı temizlerken tozlu kısımları nemli bir bezle silebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta kullanacağınız bezin ürüne zarar vermeyecek yumuşaklıkta olmasıdır. Aksi takdirde ürün üzerinde çizilmeler meydana gelebilir. Eğer zorlu lekelerle karşı karşıyaysanız ürüne zarar vermeyecek bir deterjan kullanarak makasları temizleyebilirsiniz. Önemli olan bir diğer husus da makası temizledikten sonra tam olarak kurutmaktır. İhtiyacınız olan makasların tamamına 1001alet.com web sitemizden kolayca inceleyebilir ve birbirinden farklı ve çok çeşit yapısıyla ihtiyaç duyduğunuz el aletlerinin tamamına tek ulaşabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.